Welke vloer past het best bij je?

Welke vloer past het best bij je? Vinyl, laminaat of toch meer parket?

Laminaat: een budgetvriendelijke en duurzame eye-catcher.

Laminaatvloeren bestaan uit een aantal lagen die tijdens een lamineringsproces worden samengevoegd. Het dessin bestaat uit bedrukt papier dat de look & feel van hout, steen of andere materialen nabootst. De toplaag is verstevigd met een slijtlaag van aluminiumoxide, een van de hardste materialen in de natuur.

Hierdoor hebben laminaatvloeren een zeer hoge weerstand tegen krassen, druk, inslag, vuil, zonlicht en hitte. Ook installeren is gemakkelijk. Je hoeft enkel de planken aan elkaar te klikken op de manier die voor jou het beste werkt, zodat de vloer in een mum van tijd is gelegd. Het is zelfs eenvoudig om ze op te tillen en te vervangen, mocht dat nodig zijn.

Dankzij de AquaSafe technologie van Pergo, bestaan er nu ook laminaatvloeren die perfect in een badkamer mogen gelegd worden. Met behulp van de juiste ondervloer kan het contactgeluid tot een minimum gereduceerd worden.

Vinyl: een renovatievriendelijke en stille vloer die een direct thuisgevoel brengt. 

De populariteit van vinyl is de laatste jaren enorm gegroeid. Dankzij z’n dunne massa is hij dé ideale oplossing voor renovaties op bestaande vloeren. Vinyl is gemaakt van kunststof en zijn budgetvriendelijk, makkelijk te onderhouden en bestaan in heel veel verschillende kleuren en dessins. Vinylvloeren minimaliseren contactgeluiden en zijn geschikt voor vloerverwarming. Daarnaast zijn vinyl vloeren zeer hygiënisch, vochtbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Vinylvloeren zijn gemakkelijk zelf te leggen en hebben de mooiste prints en een voelbare structuur, zodat de vinylvloer nauwelijks van echt hout te onderscheiden is.

Sommige mensen storen zich ook aan het typische klikgeluid dat laminaat maakt als je erover loopt. Vinyl is stiller en kan hier een oplossing bieden.

Parket: authentiek ‘real stuff’ in al z’n pracht & glorie. 

Het grote voordeel van parket is de warme uitstraling dat het heeft. Je hebt flink wat keuze uit verschillende houtsoorten en parketvloeren gaan mits goed onderhoud ook lange tijd mee. Warmte en leven in huis brengen kan dus zeker met parket, ook het aangename gevoel dat je hebt als je er met je blote voeten overheen loopt. Op zich kent parket wel een zeer lange levensduur, maar die wordt ook pas effectief duidelijk als je de parketvloer regelmatig onderhoud.

Parket zorgt voor een meerwaarde van uw woning. Hout wordt schaarser en duurder en een houten vloer betekend aldus een meerwaarde, al is het maar omdat de parketvloer meer karakter krijgt naarmate je de vloer meer en meer gebruikt.

WhatsApp chat